08 mars 2010

Avhopparen av Kim Olin

Jag har just läst ut del 3 i Kim Olins serie om 17-årige Simon. Längtar redan till den fjärde delen som kommer ut i sommar. Böckerna ges ut av bokförlaget Argasso som har specialicerat sej på spännande och lättlästa ungdomsböcker.

Första delen heter Avhopparen. Den handlar om Simon som är en avhoppare, han har hoppat av gymnasiet. När Simons mamma dog, förlorade han allt. Det känns som om han har hoppat av hela samhället.
Han är hemlös, driver omkring i Pulverland, som stadens värsta del kallas. Snart kommer han i kontakt med Tobias Flemings kriminella gäng. Han får ett misshandelsuppdrag för att se om han platsar i gänget.
Från den stunden dras han allt djupare in i gängets affärer.
Strax därefter dyker det upp en man som säger sej vara polis, han erbjuder Simon pengar och lägenhet om Simon vill vara med och störta Tobias Fleming, Pulverlands kung. Nu måste Simon välja sida...

Böckerna rör sej i gängbråkens, knarkets och våldets värld. Det är ingen upplyftande värld precis, Simons värld är en hemsk tillvaro. Böckerna är otäcka, våldsamma och samtidigt gripande. Det är en skakande läsning, men samtidigt mycket bra. Efter Avhopparen är det svårt att inte läsa vidare om Simons kamp om överlevnad i Beskyddaren och Checka in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar