03 maj 2010

Vittnet av Lena Hultgren

Vittnet är första delen i en spännande, lättläst serie (Kod 45) om Leila. Familjen har nyligen flyttat till Göteborg, till en lägenhet i ett stort bostadsområde. Leila känner sej ganska vilsen bland höghusen tills hon börjar vara med Tobbe som går i hennes klass. Hon har också fått en ny kompis som heter My, men hon är märkligt osynlig, man vet inte riktigt om hon är påhittad eller verklig.

En dag blir hon vittne till hur några tjejer i femman snattar godis i närbutiken. Hon vet inte riktigt om hon ska våga berätta för butiksägaren eller inte. Till slut gör hon det, och blir samtidigt rädd att tjejerna ska få reda på att det är hon som har tjallat.
Någon dag senare blir hon vittne till ett otäckt överfall på en kille när hon väntar på spårvagnen. Senare ser hon en av de skyldiga killarna på spårvagnen, han sitter och håller på med en mobil som han försöker gömma i handen. När de kliver av spårvagnen kastar han den i en papperskorg, Leila tar upp den, men ser inte att han iakttar henne och börjar följa efter henne. När hon kommer hem ringer pappa till polisen, som kommer och förhör Leila om överfallet och killen med mobilen. Hon förstår att hon är ett vittne nu och börjar bli orolig.
Nästa dag börjar någon förfölja henne och Tobbe på moped. Vem är killen på mopeden, vet han att hon har berättat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar