18 augusti 2010

Älskar, älskar inte av Lotta Löfgren-Mårtenson

Är du kär för första gången? Eller kommer du ihåg hur det var? Hur man kan slitas mellan kärleken och sina vänner?

Det här är något som Emma befinner sig mitt i just nu. Emmas kompis Jonna bryr sig bara om killar nu för tiden och de verkar inte längre ha något gemensamt.
Men det förstås. Emma är ganska intresserad av Jonatan och blir själaglad när de blir tillsammans. Så allt borde ju vara frid och fröjd.
Men så är det det där med att mamma i flera dagar tittat på Emma med en oroad min och sagt att hon vill prata. Emma har hela tiden smitit undan. Hon känner att det är ett samtal som inte kan föra något gott med sig.
En dag när hon kommer hem är pappa hemma, något han bara varit på helgerna sedan han tog det där jobbet i en annan stad. Han berättar att mamma och Lillebror åkt iväg och att det finns ett brev på Emmas säng som hon bör läsa.
Emma får en chock. Det verkar som om mamma och pappa är på väg att separera. Pappa har tydligen varit otrogen och nu har mamma åkt iväg ett tag för att tänka. Emma kan komma efter när sommarlovet börjar.

Det är inte lätt det där med kärlek. Det kommer Emma verkligen få erfara den här sommaren. Kan man styra över hur man känner och finns det något som heter kärlek vid första ögonkastet?

De andra böckerna i serien heter Typ jättekär, liksom!, Spegel, spegel på väggen där och Snyggast på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar