30 september 2010

Puzzel, den lilla smuggelhunden av Isabelle Halvarsson

Den lilla Jack Russelvalpen Puzzel bor med sin mamma och två syskon i ett stall. Där känner hon sig trygg, hon mest äter och sover och busar med sina syskon. Det bor en man och en kvinna på gården. Mannen är snäll men Puzzel tycker inte om kvinnan som har ett skarp röst och ett hårt skratt.

Kvinnan tycker att Puzzel är en ful valp och därför säljer hon henne. Puzzel blir såld till några hundsmugglare och fraktad till Sverige för att säljas där. Resan till Sverige blir tuff. Puzzel ligger med tejp runt nosen i en mörk låda tillsammans med några andra valpar.

När Puzzel kommer fram till Sverige har hon tur. En pojke köper henne på en parkeringsplats. Pojken heter Gustav och ska ge henne i födelsedagspresent till sin syster Mimmi som alltid har önskat sig en hund.

Barnens mamma förstår på en gång att Puzzel är en smuggelhund när hon får höra var hon är köpt. Smuggelhundar kan bära på farliga sjukdomar. Ska Mimmi få behålla Puzzel?

Puzzel, den lilla smuggelhunden (2010) är en jättefin bok för alla hundälskare. Den har bilder på nästan varje sida, fint tecknade av Margareta Nordqvist.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar