21 oktober 2010

Annas dagbok av Börje Lindström

Anna sitter med sin familj och tittar på dokusåpan Skeppet. Skeppet handlar om ett forskningsfartyg som som är på uppdrag i Norra Ishavet för att studera hur miljöförstöringen har påverkat den grönländska inlandsisen.

Plötsligt faller en besättningsman på skeppet ihop och rutan blir svart. Det verkar pågå något mystiskt på skeppet men det hela tystas ner. När sedan skeppet ska återvända till Stockholm står massor av folk vid kajen för att hälsa dem välkomna. Men skeppet brakar med full fart in i kajen och det visar sig att alla ombord är döda. De har drabbats av ett okänt virus som har smält fram ur polarisen och som nu sprider sig som en löpeld genom Sverige.

Anna flyr med sin familj mot Norrland, dit smittan inte har hunnit sprida sig ännu. Det vi får läsa i den här boken är hennes dagbok. Annas dagbok (2010) är en spännande och ganska lättläst bok om Annas flykt och om hur ett samhälle kan förändras av en stor katastrof. Men den handlar inte bara om hemska saker, den handlar även om kärlek, Annas kärlek till Adam, en kille som hon träffade i skolan innan katastrofen.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar