23 november 2010

Radio Valleby av Martin Widmark

LasseMajas detektivbyrå tar steget ut i etern!

På Vallebys radiostation börjar Sigge Jansson sitt populära lördagsprogram "Sigges frågelåda med Vallebytoppen". Invånarna ringer in, tävlar om skivor och får välja låtar. Men så förstör en busringare hela programmet. Det är någon som sitter i fängelse och som Lasse och Maja har hjälpt till att fånga. Mannen fortsätter att ringa ända fram till Sigge lyckas gissa vem det är. Varje gång telefonen ringer blir Sigge mer och mer nervös och orolig.

Radio Valleby (2010) är den 19:e boken om LasseMajas detektivbyrå och den är lite annorlunda. Det handlar mest om Sigge Jansson och alla som ringer in och tävlar. Lasse och Maja dyker inte upp förrän i slutet. Boken är också mest för dig som läst de andra böckerna - för det är du som läsare som ska gissa vem som busringer.

I Sigges program får man höra låtar och reklam. Det kommer en CD med boken där man får lyssna på allt kul. Man kan alltså välja att bara läsa boken, att bara lyssna på skivan eller att lyssna samtidigt som man tittar i boken som är full av de vanliga detaljrika bilderna.

Vallebybladets låt Rubriker som skriker är min favorit. Vilken är din?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar