15 februari 2011

Expert på att rodna av Katarina von Bredow

Natalies mamma har hittat kärleken och nu ska de flytta ihop. Natalie måste följa med och hon måste lämna Maja, skolan, sitt eget hem och sin egen stad. Hon måste börja i en ny skola och flytta till en gård långt ut på landet. Det är inte längre bara Natalie och Lucia som gäller, utan nu finns även Bo och Jerker med i bilden. Jerker är Natalies nya "bror", han är äldre, spännande och snygg. Det finns killar som kittlar och sådana som inte gör det. Jerker tillhör den första gruppen. Det verkar som att Jerker faktiskt är riktigt intresserad av Natalie. Hennes känslor börjar gnistra och sjuda. Är hon kär?

I den nya klassen blir Natalie vän med den självsäkra Ira som är klassens ledare. Men det visar sig snart att under ytan finns det allvarliga problem...

I ett nytt hus fullt av regler, ordning och tider försöker Lucia och Natalie få plats och passa in.
Det visar sig att det inte är särskilt lätt -trots att Natalie nästan har fått en alldeles egen häst.

I Expert på att rodna skrivs det om många allvarliga ämnen så som anorexi, cancer och depression. Det skrivs också om hur svårt det är att våga vara sig själv i en helt ny miljö och att våga stå för sina åsikter. Jag tycker att boken var väldigt bra och jag ville aldrig sluta läsa när jag väl börjat.

Skriven av: Isabelle, gästbloggare och praktikant

1 kommentar: