08 februari 2011

Measle Stubbs och Vredesmunken av Ian Ogilvy

Den föräldralöse pojken Measle är tio år och bor hos sin förmyndare Basil i ett obehagligt gammalt hus. Det enda som är obehagligare än huset är Basil själv. Basil är lång och smal och blek och har alltid svarta kläder på sig. Han är väldigt elak med Measle. Measle får bara äta gammal mat och ha gamla trasiga kläder medan Basil äter munkar och dricker rosa läsk och har fina nya kläder. Basil säger att Measles föräldrar blev bitna av en huggorm och dog när Measle var fyra år, men Measle tror ändå att hans föräldrar lever och finns någonstans.

Det enda i huset som Measle tycker om är Basils modelljärnväg som finns på vinden. Basil har byggt modelljärnvägen själv och är väldigt rädd om den. Measle är strängt förbjuden att leka med järnvägen.

Ändå kan Measle kan inte låta bli. En dag när Basil har åkt till banken smyger han upp på vinden och leker med järnvägen. Men Basil kommer hem för tidigt och upptäcker honom. Då får Measle veta hur Basil egentligen har byggt sin miniatyrvärld och hur han har fått allt att se så verkligt ut. Han har krympt riktiga människor. Nu tänker han krympa Measle också.

Följ med på Measles spännande äventyr i miniatyrvärlden!

Kolla om boken finns inne

1 kommentar:

  1. jätte bra bok. Läs den ifall du gillar Harry Potter, Roald Dahl och Fantasy

    SvaraRadera