01 februari 2011

När vi sa farväl till Niklas

Lördag är en väldigt speciell dag. Lördag är dagen när mamma, Niki och storebror Abbas alltid gör något roligt tillsammans. Niki och Abbas får alltid turas om att hitta på vad det ska göra. Lördag är Nikis favoritdag!

En lördag har Niki och Abbas planerat att de ska åka till Gröna Lund eftersom att allt är gratis just den här lördagen. Niki ska äntligen våga åka berg- och dalbanan! Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig, mamma måste jobba och Abbas blir sjuk. Niki blir tvungen att följa med mamma till jobbet på sjukhemmet där det bara finns en massa tråkiga gamlingar. Och inte nog med det, Niki har också lyckats göra Josef ledsen, Josef med de skimrande bruna ögonen och det fina svarta håret. Det måste vara den sämsta lördagen någonsin.

På sjukhemmet träffar Niki den gamla tanten Greta med vitt hår som står åt alla håll och som är lite virrig. Hon har drabbets av sorg eftersom hennes man precis har dött. Niki får i uppdrag av mamma att ta med Greta ut på terassen, men Greta, hon har andra planer och det visar sig att bara för att man är gammal är man inte tråkig...

Det här är en bok som handlar om udda vänskap, gammal kärlek, mod, sorg och om en viktig plats som heter Sorrento. Boken har ett roligt språk och är väldigt underhållande att läsa.

Kolla om boken finns inne

Skriven av Isabelle, gästbloggare och praktikant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar