11 maj 2011

Förvandlad av Mårten Melin

Den där morgonen när Måns vaknade skulle visa sig vara helt olik alla andra morgnar. Inte nog med att han kände sig annorlunda, det skulle också visa sig vara den första dagen i hans nya liv.


Måns ska helt plötsligt börja på en ny skola. Något som skrämmer honom. Inte bara för att det är läskigt att träffa en massa nya människor, men det är en skola som ligger långt hemifrån. Så pass långt att Måns måste bo på skolan. Men det visar sig snart att det inte är det enda konstiga som händer. När Måns kommer till skolan så hälsar en del av eleverna på honom med ett "Mjau". Vad är det för konstiga människor som går här egentligen? Det visar sig att alla elever på skolan bär på en hemlighet. Måns likaså, även om han till en början inte är medveten om det. Men när natten kommer förvandlas Måns sakta och det är en förvandling han behöver lära sig att behärska. Annars kan det gå riktigt galet.

Jag har gillat alla böcker av Mårten Melin hittills och Förvandlad (2011) är inget undantag. Det är en spännande historia med en hel del oanade inslag och bara omslaget av Emma Adbåge suger tag i mig. Det är nästan så att jag ibland tycker mig ana att huset på omslaget lever.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar