30 augusti 2011

Fifteen love av Peter Barlach

John är 15 år och går i nian. Han är skoltrött och har börjat skolka mycket. Hans mamma dog i en bilolycka för tre år sen. John brukar drömma om henne ibland. I drömmen kommer hon tillbaka och varje gång blir John övertygad om att hon inte alls är död. Men det är hon.

John är kär i familjens polska städerska Violetta. Han fantiserar mycket om henne och skolkar från skolan för att vara hemma när hon kommer och städar. Han tycker att hon är vackrare än alla hollywoodstjärnor och fotomodeller tillsammans.

Tillsammans med sin kompis Gabriel festar John en hel del. Gabriel är rolig och galen men även våldsam och ostabil. John blir mer och mer rädd för Gabriel. Han vill bryta sig fri från honom, men vet inte hur han ska göra det. Han vet att Gabriel kommer att bli tokig om han säger att han inte vill umgås med honom nåt mer.

Det här är en bok som behandlar allvarliga ämnen som döden, dåliga kompisar och kärlek, men den är överraskande rolig! I vissa delar av boken går det inte att låta bli att skratta. En höjdarbok för både killar och tjejer.

Fifteen love är egentligen den tredje boken om John, men den går att läsa även om man inte läst de tidigare delarna. De två första delarna heter Inte bara tennis och Dubbelfel.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar