04 augusti 2011

Hjärtat power off av Josefin Schygge

Efter att Sofies pappa har gått bort i en sjukdom har Sofie svårt att gå tillbaka till sitt vanliga liv. Tidigare var hon en plugghäst som alltid gjorde som hon skulle. Nu orkar hon inte längre. Hon börjar umgås med ett gäng som håller på med kriminalitet och droger. För att få vara med i gänget måste hon också göra såna saker. Och det gör hon. Hjärtat power off. Hon stänger av alla känslor och försöker vara någon annan än den hon var tidigare.

På en fest provar de en drog i form av ett plåster. Det verkar så oskyldigt med ett plåster, det känns inte som en "riktig" drog. Men Sofie vill ha mer av drogen, och när hon inte får det av sina kompisar måste hon gå direkt till källan, till en kille som heter Gusten som säljer drogerna.

Gusten visar sig vara mycket farligare än Sofie först trodde. Folk som sviker Gusten råkar illa ut. Tillslut är Sofie så intrasslad att hon inte ser någon väg ut.

Sen finns även Mattias där, en kille som Sofie träffat på en fest. Han vet inget om drogerna och kriminaliteten som Sofie håller på med. Men det verkar som att Mattias också har en hemlighet.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar