17 oktober 2011

Loranga Masarin och Dartanjang del 1 av Sara Olausson efter Barbro Lindgrens böcker

- Boken var bättre än filmen! brukar man ju säga. Men hur blir det när man gör seriealbum av böcker? Går det bra? Kika på den här som är första delen av flera som kommer senare.

Författaren Barbro Lindgren hittade på och skrev om den tokiga familjen Loranga, Masarin och Dartanjang för 42 år (!) sedan. Nu har hennes systerdotter Sara Olausson tecknat serier om knasbollarna. Det här seriemagasinet kan du gå på direkt.

Storyn är uppdelad i fyra kapitel. Rutorna är stora och färgglada. Här studsar man fram som i en dröm. Vad sägs om att äta glass med en klick kaviar till middag? Eller få besök av utsvultna tigrar som hoppar ner i ett vattenfyllt garage som funkar som bassäng och tappar öronen. Hur pappa Loranga med storblommig tehuva på skallen svingar sig upp på en dåsig giraff tillsammans med sonen Masarin och galopperar iväg för att köpa korvar att mata tigrarna med. Inga pengar har de förutom en hundring bakom elementet. Fast det går lika bra ändå. De får bara ett kvitto istället och så är saken biff. Snurriga kommentarer fyras av kors och tvärs. Skröpliga farfar Dartanjang har minsann feber i hela termometern! Så har vi gammelmorfar som säger ko-ko i en tall och hellre vill ha fågelfrön och pilsner än korv. Ja, kort sagt läs själva. Känns lagom innan man går och lägger sig och - Inte orkar vara pigg längre, som Masarin säger.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar