26 oktober 2011

Underfors av Maria Turtschaninoff

Alva har alltid vetat att hon är annorlunda. Hon har alltid kännt ett behov av att hålla koll på sin omgivning. Hon vet att det är något som hotar henne, men hon vet inte vad. Hon minns inget från sin tidiga barndom, de åren är som en stor lucka i hennes liv.

En dag dyker en främling upp. En lång, snygg kille med läderrock och mörkt hår. Han heter Nide och kommer från Underfors, en stad under Helsingfors. Han säger att Alva måste följa med honom till Underfors, att de behöver hennes hjälp. Han säger att Alva egentligen heter Umbra och är dotter till kungen av Underfors. I Underfors finns en helt annan värld fylld av övernaturliga väsen såsom troll, älvor och skogsrån.

Alva känner en stark dragning till Nide. Hon bestämmer sig för att följa med honom, för att en gång för alla ta reda på sanningen om sin barndom. Men går det att lita på Nide?

Av en slump följer även Joel med ner i underjorden. Joel är en kille som har varit kär i Alva under lång tid, men som inte har vågat göra något åt det. När han ser Alva följa med en mystisk kille med läderrock tror han att hon kan vara i fara och följer efter.

Boken Underfors (2010) är en lite annorlunda fantasybok då den utgår från nordisk folktro med alla dess väsen. Underfors bjuder på en spännande, fängslande värld som jag gärna går in i.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar