24 november 2011

Hunden på lugna gatan av Petrus Dahlin

Nästa vecka kommer författaren Petrus Dahlin på författarbesök till åk 3 på Enköpings skolor, så därför vill jag passa på att tipsa om en av hans böcker.

Hunden på lugna gatan är den nionde boken i serien om Kalle Skavank. Kalle Skavank tycker om att lösa mysterier. Han jobbar också ofta i sin pappas kiosk, så därför brukar han kalla sig för en kioskdeckare.

Det är morgon och Kalle promenerar genom skogen till kiosken. I skogen möter han en kvinna som ser ut att vara ute och rasta sin hund. Det konstiga är att när Kalle kommer närmare ser han att det inte är någon hund i kopplet, bara ett koppel och ett halsband. Han tänker att det var lite konstigt, men går vidare.

Några timmar senare när Kalle är på väg hem från kiosken står kvinnan fortfarande kvar i skogen på samma ställe som tidigare. Kalle försöker prata med henne och frågar om det har hänt något, men kvinnan svarar inte. Till slut ger Kalle upp och går därifrån. Då hör han kvinnan säga åt sin osynliga hund "kom nu så går vi" och ser att hon drar lite i kopplet. Kalle blir väldigt nyfiken på det här. Är kvinnan galen? Har hon haft en hund som det har hänt något med? Han bestämmer sig för att undersöka saken närmare.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar