20 januari 2012

Patrik och pensionärsmakten

Patriks dag börjar inte särskilt bra. Irene och hennes kompisar retar Patrik och ropar: Patrik är klen, Patrik har spaghettiben så att hela skolan hör. Patrik avskyr att bli retad och bestämmer sig för att rymma från skolan. Han ska ta bussen hem och kliver på. Vad han inte vet är att hamnat på Pensionärsmaktens buss! Den är fylld med pensionärer av alla slag och de åker till växthus där de har möte. Pensionärerna, ledda av fru Bengta-Louise af Pärlemor samlas och i videoklipp visas hur en pensionär, Elsa förhindrat en tjuv från att stjäla. Dessutom visas den senaste uppfinningen, en maskin som kan förvandla en person till det bättre. Till exempel kan maskinen bota tjuvar och göra dem snälla igen.

Patrik gömmer sig i en vrå och har hört allt. Pensionärerna bestämmer sig för att testa maskinen på honom men avbryts av att beskedet att Elsa blivit tillfångatagen av Bi-Keps och hans tjuvgäng. Patrik blir orolig, hans farmor heter ju Elsa. Kan det vara hon? Tjuvarna vill komma åt den nya maskinen och göra tjuvar ännu elakare! Lyckas pensionärerna befria Elsa och ta tillbaka maskinen?

Patrik och pensionärsmakten (2011) är jättespännande och rolig bok. Själv skrattade jag mycket när jag läste den. Pensionärerna har dolda talanger och ägnar sig åt mycket mer än att bara vara hemma. Patrik visste inte vad han vad han gjorde när han hoppade på bussen. Han blir imponerad av pensionärerna och får vara med om sitt liv äventyr.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar