29 februari 2012

The Great World Game av Örjan Persson

Förhoppningsvis börjar läsare upptäcka den nya spännande boken Erebos. "Det vore väl konstigt", tänkte jag, "om det inte finns fler böcker med dataspelshandling" och kollade i biblioteket.

Redan 1998 kom The Great World Game som i och för sig är lite annorlunda. I boken sugs Östersundskillen Tobias in i det dataspel han hittat på nätet. Först är Tobias i ett tempel fullt med tunnlar och han blir tvungen att skjuta sig ut genom att döda flera soldater. Framför sig ser han hela tiden sin spelstatus. Efter den tuffa inledningen så har han bara 40 % health kvar. Eftersom han kastade sitt vapen på en soldat utanför templet så har han noll i Ammo och även noll i Shield.

Men var är han egentligen och vad går spelet ut på? Tobias träffar snart Brandi från USA som också sugits in i spelet och tillsammans börjar de fundera på vad som krävs för att nå slutet och möjligen få komma tillbaka till verkliga livet.

The Great World Game är en snabb och actionfylld historia som griper tag i mig direkt. Jag gillar hur vissa saker Tobias försöker göra, som till exempel jaga apor, inte funkar eftersom aporna inte är en del av spelet. Sådana händelser förstärker känslan av att de verkligen är inuti ett dataspel och gör boken till en annorlunda och bra läsning. Sedan blev jag glatt överraskad av valet av skurk, något som jag inte kommer att berätta här.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar