10 februari 2012

Tigern av Kate DiCamillo

Robs mamma har dött i cancer och Rob och hans pappa har flyttat till Florida för att börja om på nytt. Robs pappa säger att de inte får prata om mamman och att det inte är någon idé att gråta, mamman kommer inte tillbaka för det. Så Rob stänger inne alla sina känslor. Han tänker sig att han sätter dem i en stor resväska som han aldrig någonsin får öppna.

Även i skolan är det jobbigt för Rob då några pojkar mobbar honom. Men en dag upptäcker Rob något otroligt. I en bur mitt ute skogen finns en tiger. En livs levande tiger! Tigern gör Rob glad, att den finns där är en hemlighet som bara han vet.

En dag kommer en ny tjej till skolan. Hon heter Sixtine och hon är inte som de andra barnen. Hon har lysande rosa klänning med spets och hon slåss mot mobbarna. Sixtine är som motsatsen till Rob. Medan Rob stänger inne känslorna släpper Sixtine ut dem och kan bli så arg att det blixtrar från ögonen. När Rob är med Sixtine kan han inte hålla tillbaka orden som han har stängt inne, de bubblar ur honom upp ur resväskan. Snart har han berättat för Sixtine om tigern och om sin mamma, Caroline.

Kate DiCamillo har åter igen skrivit en fin berättelse med sagolika inslag. Tidigare har hon bland annat skrivit den jättefina boken Edward Tulanes fantastiska resa.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar