27 mars 2012

Den bistra sanningen av Jeff Kinney

Drömbiblan har inte funnit i evigheter men jag är ändå smått chockad att ingen har tipsat om den galet roliga bokserien Dagbok för alla mina fans.

I Dagbok för alla mina fans får vi läsa om Greg och hans liv som tonåring, i skolan och i hemmet med allt vad jobbiga lärare, klasskamrater, föräldrar och brorsor kan betyda.

Nu i mars så kom den efterlängtade femte delen, Den bistra sanningen (2012). Här har Greg förlorat sin sedan länge bäste kompis Rowley. För det är så att Greg egentligen är riktig skitstövel. Han är egoistisk och elak mot sina vänner men eftersom det är Gregs dagbok vi läser så undrar han alltid varför allt tråkigt händer honom, han som är så snäll. I femte delen får vi även följa Greg när familjen anställer världens sämsta hemhjälp, när han ska till tandläkaren, när han anmäler sig till en totalt misslyckad övernattning på skolan och hans farbror Garys tredje bröllop.

Det bästa med de här böckerna är den skruvande humorn. Att skratta högt till dessa böcker är obligatoriskt! Ett måste! De är fulla av teckningar och är enkla att läsa.


Whimp Yourself kan man göra sig själv till en dagboksfigur!

(Jo, det är jag...Andreas)Kolla om någon av böckerna finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar