12 april 2012

Motståndarna av Arne Norlin & Andreas Palmaer

Noel älskar att spela fotboll. En dag på gården erbjuder han alla som gör mål på honom en glass. Det är mest småbarn som är långt ifrån att göra mål på Noel, men så kommer Tove och skjuter rakt i mål. Hon har nyss flyttat till Stockholm från Edinburgh och hon Noel lär snabbt känna varandra. Båda delar intresset för fotboll, både att spela och som fans.

Den viktiga matchen mellan AIK och Hammarby närmar sig. Både Tove och Noel ska gå dit, men var för sig. Efteråt inser de att de inte alls håller på samma lag. Dessutom är Toves pappa den nya stjärnspelaren i AIK som filmade till sig en straff som gjorde att Hammarby förlorade. Noels brorsa Tobbe och några andra killar vill gärna komma med i tuffa gänget Bajen Forza. Men är de beredda göra vilka dumheter som helst för att få vara med? Hur ska Tove och Noel kunna vara vänner när deras bittra fiender?

Motståndarna (2012) är en riktigt bra fotbollsbok! Det handlar mycket om matcher, taktik och hur fansen till lagen beter sig. Men lika mycket är det en berättelse om vänskap. Boken är spännande och passar fotbollsintresserade tjejer och killar. Det här är första delen i serien Fans och jag längtar redan efter nästa del!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar