20 april 2012

Recept för en flygtur av Annalena Hedman

Vad svårt det kan vara att få andra att förstå vilken bra musiksmak man har. Och vad roligt det är när fler gillar samma musik som en själv!

Abbe bor ett tag hos sin mormor i Istermyrträsk. Hon är fullständigt uttråkad och vill hellre vara med sin mamma i Barcelona. Utan sina kompisar Antón och Nadja skulle hon förmodligen inte ha överlevt. Just när allt känns så otroligt trist kommer Anton och berättar att hans favoritband SUCK (från Melodifestivalen) kommer och spelar i just Istermyrträsk. Popbandet SUCK är inte riktigt Abbes favoriter. Hon gillar istället punkbandet Up Yours, som ingen annan verka gilla. När så SUCK:s förband inte kan komma till spelningen lyckas Abbe få kontakt med sina idoler. Kanske är det dessutom fler som gillar Up Yours?

Men det finns också en annan viktig historia i Recept för en flygtur (2012). Den handlar om att Antón blir mobbad av Christoffer-gänget och hur det påverkar honom. Finessen i historien ligger bland annat i hur Abbe och Nadja funderar på hur man skulle kunna få Christoffer att sluta att mobba Antón. Är det tex rätt att ta hjälp från en vuxen, eller blir det bara mer fel?Kolla om boken finna inne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar