11 april 2012

Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Den 12:e februari firar hela skolan amordagen genom att skicka rosor till varandra. Sam och hennes bästa kompisar tillhör skolans populära innegäng och får flest rosor av alla. Hon har allt: vänner, en pojkvän, en jättegullig lillasyster och bästa parkeringsplatsen på hela skolan. Men i slutet av dagen dör Sam i en bilolycka. Eller? Dagen därpå vaknar hon åter upp på amordagen. Sam får sju chanser att göra allting rätt och bra på sin dödsdag. Hur behandlar hon sina skolkamrater? Där finns Anna Cartullo med horryktet, Juliet Sykes som kallas "psycho", plugghästarna, de som är mittemellan och så mysige Ken som verkar intresserad av Sam. Vännerna Elody, Allie och Lindsey beskrivs som både självupptagna och härliga att umgås med.


Man skulle kunna tro att en bok som handlar om en dag som utspelas tre gånger skulle vara tråkig. Så är det inte! Varje dag prövar Sam nya sätt för att slippa det tragiska slutet på dagen. En annan fördel är att hon kan unna sig att sno mammans kreditkort för att shoppa och göra bort sig inför folk eftersom hon vet att det är samma dag imorgon. Hur ska det gå för Sam? Lyckas hon förändra sitt öde?


Resten får du ta reda på själv: 12 februari (2012) är Lauren Olivers debut. Med sina träffsäkra beskrivningar av Sam och hennes vänner, de pinsamma och hemska situationer som finns med fångar hon hur det är att vara tonåring. Jag vill bara läsa mer, berättelsen om Sam är oerhört spännnade!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar