15 maj 2012

Väx upp - allvar i Alperna av Tomas Dömstedt


Robin längtar till semestern. Det bär av till Alperna för en hel vecka med vandring. Frågan är om Robins pappa och hans kompis Tommy egentligen är så intresserade av att vandra flera mil varje dag? Eller ska bli som den förra semestern då det var öl och kvinnor som gällde? Med på resan är också Kim som är Tommys dotter. Hon har ring i näsan och spretigt hår. Robin har inte kunnat sluta tänka på henne sedan deras förra semester ihop med papporna.

Ganska snart tröttnar Robin och Kim på papporna och deras lata attityd. Trots löften om flera mils vandring och hälsosam mat är det baren som är mest lockande. De drar till Wien där de träffar Isabelle vars mamma också är på vandring. Kim får sms-rapporter från en bartender på hotellet som rapporterar om pappornas framfart. Kan det vara så att en av kvinnorna de träffat är Isabelles mamma? De tre ungdomarna beger sig raskt tillbaka till Alperna för att sätta käppar i hjulet för sin föräldrar. Samtidigt blir Robin alltmer intresserad av Isabelle, men är hon lika intresserad av honom?

Väx upp - allvar i Alperna (2012) är den fristående fortsättningen på Väx upp - och dra till fjällen. Precis som i den första delen lockar pappornas pinsamheter till skratt. Boken är både lättläst och rolig!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar