04 maj 2012

Zäta och sjukhusets mörka hemlighet av Elsie Petrén

På sin 12-årsdag blir Zäta påkörd av en cykel och hamnar på sjukhus. Hon blir ganska allvarligt skadad och när hon vaknar upp på sjukhuset upptäcker hon att har fått en speciell förmåga. Hon kan höra vad folk tänker.

Att läsa tankar är både spännande och otäckt. Zäta får reda på vem av läkarna på sjukhuset som är kär i vem och massa annat skvaller. Men hon får även höra hemska saker, som att hennes läkare tänker att hon är ett hopplöst fall, att hon aldrig kommer att kunna gå igen, fast han säger till henne att allt går med träning och viljestyrka.

Zäta får även höra andra saker som det inte var meningen att hon skulle få höra. Det visar sig att det pågår något skumt på sjukhuset. Saker blir stulna med jämna mellanrum, och personalen på sjukhuset försöker tysta ner det och se till så att ingen får reda på det. På grund av att Zäta kan läsa tankar blir hon indragen i mysteriet vilket leder till att Zäta blir jagad på rullstol i de långa mörka gångarna i kulvertarna under sjukhuset. Det blir riktigt läskigt!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar