19 november 2012

Marko-Polos kärlekskaruseller av Peter Arrhenius

Robin, Izzy och Farzad har bildat en klubb som heter Föreningen För Goda Gärningar. I den föreningen ska de försöka hjälpa människor och göra världen till en lite bättre plats.

Den här gången ska de försöka hjälpa en man som heter Marko, eller Marko-Polo som de kallar honom. Marko är väldigt ensam. Han har ingen flickvän, inga barn och inga vänner. De enda han har är sina akvariefiskar som han älskar över allt annat.

Barnen i FFGG bestämmer sig för att försöka hitta en flickvän åt Marko. De lägger upp en bild på Marko på en dejtingsida på internet och skriver att han är en snäll man som tycker om fiskar. Ganska snart får de svar från en kvinna som heter Disa. Disa älskar också fiskar och barnen bestämmer träff mellan Marko och Disa på tivolit.

Nu när barnen har fixat en dejt åt Marko måste de bara komma på ett sätt att få honom att gå dit. Dessutom måste de få honom att duscha och tvätta sina kläder först, för han luktar inte alltid så gott. Med en väl uttänkt plan lyckas barnen lura Marko till badhuset där de ska skynda sig att tvätta hans kläder medan han är och badar. Men det blir lite svårare än de först hade tänkt sig...

Marko-Polos kärlekskaruseller (2011) är del tre i serien Föreningen För Goda Gärningar. Det är en rolig och fartfylld bok som passar bra för högläsning.

Ps. Peter Arrhenius kommer på författarbesök till Enköpings skolor nu under veckan, så om du har tur och går i trean kanske du får träffa honom!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar