22 december 2012

Mitt liv i naturen -Utter av Meredith Costain

I Mitt liv i naturen -Utter (2012) får du följa en utter från att den är en liten unge till att den blir vuxen och får egna ungar. Boken är en blandning av berättelse och faktabok. Det är uttern själv som berättar om sitt liv  och vi får lära oss massor med spännande fakta om uttrar under berättelsens gång.

Visste du till exempel att en havsuttermamma virar tång kring sin unge när hon ska simma iväg och leta mat, så att ungen inte ska driva iväg ut på öppna havet. Förutom att vira tång runt sin unge kan mamman också hålla sin unge i tassen medan hon ligger på rygg på vattnet och vilar sig eller sover.

En annan spännande sak om havsuttrar är att de använder redskap när de äter. De hämtar mat, t.ex. musslor och tar med sig en sten från havsbotten. Sen ligger de på rygg i vattnet och använder sin mage som bord. De slår musslan mot stenen för att få upp dess hårda skal.

Det allra bästa med den här boken, förutom allt spännande man får lära sig, är bilderna som är otroligt detaljrika och fina.

I serien Mitt liv i naturen finns det även böcker om geparder, gorillor och pingviner.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar