11 december 2012

Skuggan - the World of Voodoo av Petrus Dahlin och Lars Johansson

Kalle Skavank-författaren Petrus Dahlin har slagit ihop sin skrivarpåse med Lars Johansson och kommer nu med en spännande bok om magi, klankrig och hämnd i Stockholms förorter. Skuggan: the World of Voodoo (2012) är första delen i en gripande bokserie för tonåringar.

Skuggan flyr för sitt liv, från sin lilla by i Västafrika till Stockholms storstad. Inuti henne finns en magisk kraft som har förts ner i många generationer bland kvinnorna i hennes by. Kraften är stor och många vill få tag i Skuggan. För tillfället gömmer hon sig i den kalla staden i norr och råkar komma i kontakt med Ruben, en vanlig tonårskille med vanliga tonårsproblem. Han har dåligt med pengar, mobbad i skolan och numera även kär i en tjej från den fina sidan av stan. Efter att ha bråkat om ett par gymnastikskor så dras Ruben snabbt in i Skuggans värld, en värld som är uppenbart farlig men som även kan ge den fördel som Ruben så länge längtat efter.

Så förvänta er ingen vanlig Kalle Skavank-bok. Skuggan är en av de läskigaste tonårsböcker i år, kanske är det eftersom den blandar den övernaturliga magin med en typisk svensk miljö. Ni som gillar Engelsforsböckerna Cirkeln och Eld borde även gilla Skuggan.

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar