26 februari 2013

Napoleon & T-kex av Annika Langa

Boken Napolen & T-kex (2012) utspelar sig i Östersund där det finns en sjö som heter Storsjön. Det sägs att det finns ett sjöodjur i Storsjön, Storsjöodjuret.

Nu har det kommit två monsterjägare till Storsjön. De ska fånga Storsjöodjurets unge och sälja den för dyra pengar. För att göra det måste de först döda mamman. De lyckas med det men ungen smiter och kommer undan. Ungen blir upphittad av tre barn, Napoleon, Anders och Khaya.

Napoleon har alltid varit intresserad av djur och han kan massor om utdöda och utrotningshotade djur. Därför får odjursungen bo hos honom. Barnen kommer fram till att odjuret måste vara en dinosaurieunge som på något sätt överlevt när de andra dinosaurierna dog ut.

Barnen döper dinosaurieungen till T-kex, istället för T-rex för att ungen älskar att äta kex. Det visar sig att monsterjägarna fortfarande är ute efter ungen och att de har kommit barnen på spåret. Nu måste de försöka hålla T-kex gömd, vilket inte är det lättaste på ett litet ställe som Abborrträsk.

Napolen & T-kex är en spännande bok som passar bra för högläsning. Den finns även som ljudbok med mycket bra inläsning. Det kan vara spännande att veta att Storsjöodjuret tros finnas i verkligheten, inte bara i boken. Många påstår sig ha sett sjöodjuret och det har till och med blivit fångat på film, här kan man se en av filmerna.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar