08 mars 2013

Beautiful creatures av Kami Garcia


De räknar tiden båda två. Han tills han ska få flytta från Gatlin och börja på collage. Hon räknar dagarna till sin sextonårsdag. Med fasa.

När Ethan ska börja i tvåan på Stonewall Jackson High vet han precis hur det kommer att bli. Vilka han kommer prata med, vilka som kommer att bli ihop och vad alla tycker. För det är så det är. Det han inte vet är att Lena Duchannes har flyttat till Galtin och börjat i hans klass. En nykomling i Gatlin brukar inte ha det lätt men för Lena verkar det helt omöjligt. Hennes största problem är förmodligen att hon bor med sin galna morbror i kråkslottet Ravenwood utanför stan.

Ethan och Lena dras till varandra på ett minst sagt övernaturligt sätt. Det börjar med att Ethan möter Lena i sina mardrömmar redan innan han träffat henne. När de till slut möts kan de prata med varandra genom sina tankar. Kontakten mellan dem blir till slut elektrisk och de kan inte vara utan varandra.

Lena tillhör en besvärjarfamilj och hon har krafter som hon inte själv riktigt känner till. Inriktningen på krafterna har i alla tider bestämts på den sextonde födelsedagen. Det är då det avgörs om hon blir ond eller god. Det är detta hon fasar för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar