12 mars 2013

Spökriddaren och hans väpnare av Cornelia Funke

Jons mamma har träffat en man som Jon kallar för "Skägget". Jon hatar Skägget och tror att det är han som har ordnat så att Jon måste börja på en internatskolan långt hemifrån.

En natt när Jon inte kan sova tittar han ut genom fönstret och då får han se tre spökryttare. Hans rumskamrater tror att han går i sömnen för de kan inte så något.

En annan dag blir han jagad av spökryttarna och han hör att de kallar honom för Hartgill, hans mammas flicknamn. Jon känner på sig att de är ute efter att döda honom.

Nästa dag blir Jon kontaktad av en flicka som heter Ella som vill höra om spökryttarna. Ella bjuder hem Jon  till sin mormor som kan allt om traktens spöken. Mormor berättar om Lord Stourton som dömdes för mord på en man som hette Hartgill år 1557. Stourtons spöke har lovat att döda alla Hartgills släktingar som kommer till stan.

Ella föreslår att de ska söka hjälp hos en död riddare som svurit en ed på att hjälpa folk i nöd. De går till katedralen där riddarens grav finns och försöker få kontakt med honom.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar