02 juli 2013

Babbloteket tipsar om Blink, blink med stjärnan

Vi i bokklubben Babbloteket har läst Blink, blink med stjärnan av Ingrid Olsson.

Vi funderade över varför man ska läsa just den här boken? Jo, den sätter i gång fanatasin. Den är ovanlig och ombytlig. Novellerna handlar om olika personer, men man inte behöver läsa dem i kronologisk ordning.

Vem passar boken för? 9-åringar och äldre som gillar dikter. Eller för dig som vågar läsa noveller! Vi fastnade för olika berättelser och detaljer. Ibland kunde vi känna igen oss i de tankar och känslor som berättas.

Framsidan är lite missvisande. Klubben önskar fler illustrationer.

Alla noveller börjar med orden En flicka... eller En pojke...

Vad får man reda på av baksidestexten? Alla associerade till olika saker/händelser. Men alla var eniga om att den sista meningen var bäst. Titta efter, du också!

Det finns en röd tråd som löper genom berättelserna. En färg återkommer och det finns många detaljer att lägga märke till. Många berättelser handlar om mörker, känslor och olika problem. De väcker frågor och novellerna stannar kvar inom oss.

Andra böcker som författaren Ingrid Olsson skrivit är bland annat Långt ifrån cool, Långt ifrån kär, Långt ifrån liten, Långt ifrån slut och ungdomsboken Jag vill bara att du gillar mig.

Några i bokklubben har träffat Ingrid Olsson och de tycker att hon skriver bra och känslosamma berättelser.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar