21 oktober 2013

Lokas monsterglasögon av Lisa Moroni

Lokas monsterglasögon (2013) är en lagom lättläst kapitelbok, som på ett roligt sätt tar upp barns rädslor för monster, spöken och mörker.

Loka har problem med sin syn, särskilt i mörker där allt ser suddigt och skuggigt ut. Det ser ut som att något gömmer sej under sängen och det låter som att något gömmer sej i garderoben, men när Loka väl vågar gå och se efter finns det inget där! Hon vågar knappt somna för då kommer mardrömmarna med monster och läskiga kryp, men till slut somnar hon av ren utmattning.

Nästa dag är det dags att gå till optikern, nu ska Loka prova ut glasögon! Men precis utanför ringer mammas mobil och hon måste rusa till jobbet på sjukhuset. Loka blir stående utanför optikerns skyltfönster, hon ser optikern vid sitt skrivbord. Men plötsligt kryper han in bakom skrivbordet och försvinner! Nu måste Loka in i butiken för att kolla vad det är som händer... När optikern väl kommer fram igen erbjuder han henne ett par glasögon gratis, de är ju ändå begagnade. Och de passar, Loka har aldrig sett bättre!

Men på väg hem förstår hon vad det är för slags glasögon hon fått... För nu öppnar sej en helt annan värld för henne, en värld som bara funnits i hennes mardrömmar och rädslor... En helt underbar bok att läsa högt! Eller att läsa själv för den som har börjat läsa enklare kapitelböcker!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar