09 december 2013

Dubbelgångare av Jenny Valentine

Att vara någon man inte är. På riktigt. Hur länge kan man egentligen klara sig undan med det?

Chap har alltid klarat sig själv, i alla fall sedan hans morfar råkade ut för den där olyckan. Då var Chap 10 år. Sedan dess har han levt på gatan eller på olika härbärgen.
Det är på ett av dessa härbärgen de hittar honom. Eller de tror i alla fall att de har hittat den de letar efter, Cassiel Roadnight. Och visst är de lika, det kan Chap se. Varför han helt plötsligt erkänner att det är han som är Cassiel, försvunnen sedan två år, kan han inte riktigt förklara. Kanske för att det är en enkel väg ut. Kanske för att han drömmer om att han nu äntligen ska få den där familjen som han innerst inne drömt om. Nu är det hans tur att få krypa ihop i hemmets lugna vrå.
Förvånansvärt nog, släpps han in i familjen. De kan inte riktigt tro att Cassiel äntligen har kommit tillbaka men här står han nu, livs levande. Det är först när det är för sent som Chap inser att han nu aldrig kommer att kunna slappna av. Han måste alltid vara på sin vakt för att inte avslöja sig. Och insikten om att det alltid finns något som lurar under ytan får honom att fundera över om han verkligen gjorde rätt val.

Dubbelgångare är en oerhört spännande bok som hela tiden håller en som på nålar. En växande känsla av obehag kryper på mig och jag kan inte riktigt andas ut förrän boken är utläst.
Tänk om det finns någon som mig därute?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar