24 januari 2014

Slottet av is av Janina Kastevik

Minna är rädd för sin pappa. Vissa dagar är han världens bästa pappa, glad och lekfull. Andra dagar är han irriterad. Sådana dagar måste man akta sig för honom. Man får inte göra fel eller störa honom för då kan han få vredesutbrott. Han är som en vulkan som kan explodera när som helst.

En dag när pappan får ett utbrott gömmer sig Minna i hissen. Då ser hon en hissknapp som hon aldrig har sett förut, längst ner vid golvet. Hon trycker på knappen och hissen åker nedåt i en väldig fart. När hissen stannar och Minna kliver ut kommer hon till en annan värld. Ett ställe där det är sommar fast det egentligen är vinter. Där finns ett hus med en gammal gumma som har väntat på att Minna ska komma. Hon kallar sig för mormor och säger att landet som de är i heter Undrien. Undrien verkar till en början vara ett paradis, alla är snälla, solen skiner och det växer godis i trädgårdslandet. Men det visar sig att landet styrs av en grym härskare och att Minna är förutbestämd att komma dit och kämpa mot honom.

Slottet av is (2013) är en spännande bok om Minna och hennes lillasyster Lo. Minna måste kämpa för rättvisan både i Undrien och i den vanliga världen.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar