28 april 2014

Färglös av Chris Wooding

Färglös (2014) är en spännande och lättläst bok från Argasso förlag, vars kännetecken är just spännande och lättlästa ungdomsböcker på max 100 sidor.

Detta är en berättelse om framtiden, en framtid där man kan återuppväckas efter döden med hjälp av ett serum. Men det måste ske snabbt efter dödsögonblicket,  och man måste ha rätt blodgrupp. De återuppväckta kallas för färglösa eftersom serumet gör att håret, huden och ögonen blir vita. Alla tycker att de färglösa är otäcka, inte riktiga människor eftersom de inte behöver andas, äta eller sova. Men samtidigt känner de sej precis likadana som tidigare, personligheten har inte förändrats. De färglösa blir illa behandlade av den övriga befolkningen, de mobbas, misshandlas och måste leva i särskilda områden där enbart färglösa bor.

Jed är med i ett mobbargäng på sin skola, de misshandlar och försöker skrämma bort färglösa elever. Men en dag blir Jed påkörd av en bil, och det som inte får hända händer. Jed vaknar upp som färglös, och det är hans flickvän som har dömt honom till det här eländiga livet som utstött...

En läskigt spännande berättelse! Fast det hade ju inte gjort något om boken hade haft hundra sidor till, det slutade liksom mitt i... Jag vill veta mer!

Kolla om boken finns inne

1 kommentar:

  1. Drömbiblan har även skrivit om den engelska utgåvan av boken.
    http://drombiblan.blogspot.se/2013/05/pale-av-chris-wooding.html

    SvaraRadera