16 juni 2014

Sword Princess Amaltea av Natalia Batista

Det var en gång...

Tänk på allt ni vet om gamla sagor. Hur är de berättade? Kanske finns det en hjälte? Kanske måste hjälten ut på äventyr? Kanske rädda en försvarslös flicka (kanske prinsessa) i nöd? Kanske är motståndaren en jätte, troll eller drake? Blir flickan förälskad i hjälten? I så fall gifter de sig säkert. Visst blir bröllopet på slottet? Visst får hjälten halva kungariket? Självklart lever de lyckliga i alla sina dagar.

Visst tänkte du att hjälten var en fattig pojke eller möjligen prins? Vänd nu på steken så får du Batistas senaste mangaäventyr. Prinsessan Amaltea måste enligt gamla seder och bruk ut på ett farofyllt äventyr. Hennes uppdrag är att besegra den fasansfulla draken som vaktar den tillfångatagna och sovande prinsen Ossian. Men en kyss så väcker Amaltea honom. Men går det verkligen så lätt i sagovärlden? Andra faror hotar runt hörnet.

Natalia Batista har tidigare fångat sina yngre läsare med sina Mjau-böcker om söta små katter. Sword Princesss Amaltea (2014) är varken söt eller försvarslös. Låt äventyret börja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar