15 september 2014

20 över 7 av Ewa Christina Johansson

20 över 7 (2014) är en riktigt spännande och ruggig bok! Helt omöjlig att lägga ifrån sej förrän man läst färdigt den och då vill man bara ha mer...

En natt vaknar Ludde av att telefonen ringer, det känns otäckt eftersom nattliga telefonringningar oftast betyder att något hänt. Han får veta av föräldrarna att ladan på kusinernas gård har brunnit ner och att kusinerna Hella och Mille är borta. Kusinernas pappa Carl ligger på sjukhus efter att ha blivit påkörd av en smitare. Har kusinerna brunnit upp eller var finns de? Trots flera dagars sökande finns det inga spår alls, men Ludde vägrar tro att kusinerna är döda. Han känner att något inte stämmer, att pappa Carl kanske har något att göra med branden och försvinnandet på något vis.

Han bestämmer sej för att hitta kusinerna, och ger sej iväg till gården. På vinden hittar han något som inte borde vara där. Men någon vet att han har hittat föremålet och börjar bevaka honom. Samtidigt får han en känsla av att Mille försöker nå honom på något sätt. Det finns en parallellhandling med kursiverad text som handlar om Mille och Hella, och som läsare vet man inte om de är levande eller döda.

Som sagt, detta är en riktigt läskig slukarbok för dej som gillar spöken och skräck!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar