30 oktober 2014

Vi gör efterrätt av Johanna Westman

- Jag själv kan bli så galet sugen på choklad att jag skulle vilja göra som August Glupsk i Kalle och chokladfabriken och bara dyka ner i en flod av smält choklad och simma runt med öppen mun...!

Alla som känner likadant som Johanna Westman räcker upp en tunga. Eller förresten, vänta med det. Först måste vi förstås gå igenom varenda klick och smula i den här filibabbliga boken. Jösses, vad många ljuvliga tips för sötnosar. Du känner säkert igen Johanna Westman från TV och Vi gör efterrätt är hennes tionde kokbok om jag räknat rätt.

Somliga efterrätter tar lite längre tid att fixa, andra går vrålsnabbt att sätta tänderna i. Strössla, vispa, baka, krossa och sedan in i ugn eller frys. Du väljer om du känner för något varmt eller kallt:

- Dagen då glassen uppfanns var en historisk dag - aldrig skulle världen bli sig lik igen! Glass är magisk, konstaterar Johanna Westman.

Här sprattlar glada färger och bilder som man är nära att smuffsa i sig av bara farten. Bra ordnat med spiral mellan sidorna som gör det enkelt att vända fram och tillbaka mellan recepten om man råkar ha kladdiga tassar. Dessutom finns ett uppslag där man kan kolla in hur redskapen ser ut (ballongvispar saknar snören och svävar sällan i köket...)

Bjud kompisarna på ett mellanmål de sent ska glömma. Överraska pappa på farsdag om ett par veckor. Eller njut alldeles själv för att det gör dig glad i magen!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar