05 december 2014

Isa + Bea av Annie Barrows


Veckorna gick och Bea fortsatte att vägra leka med Isa. Men en dag hände nåt som fick henne att tänka om.
Allt började med att Bea skulle reta sin storasyster.
 
 Bea bor i ett hus tillsammans med sina föräldrar och sin storasyster. Hon har många vänner, även yngre och äldre, så när jämnåriga Isa flyttar till samma gata kunde man tro att hon skulle få ännu en vän. Men Bea tycker att Isa ser så tråkig ut. Hon har alltid klänning på sig och sitter själv och läser hela dagarna. Inte alls som Bea som tycker om att leka och busa med sina vänner. Så hon bestämmer sig för att de inte ska bli vänner.
Men efter att Beas storasyster Nina retat henne när de var och handlade beslutar hon sig för att ge igen. Men det går inte som planerat och oväntat nog är det Isa som inte bara kommer till hennes undsättning utan dessutom erbjuder att hjälpa till. Vad som följer är utförandet av en kreativ plan som visar sig innehålla sura tanker, maskar, leriga gropar och en gammal bok med förtrollningar.
Trotts det sistnämnda så innehåller berättelsen inga element av fantasy eller annat övernaturligt. Det är helt enkelt en bok om två tjejer som upptäcker att man måste göra mer än att se en person på håll för att kunna avgöra vem de egentligen är, och att man kan ha väldigt roligt tillsammans även om man är olika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar