02 mars 2015

Ibland blir skogen vred av Rebecca Åhlund

Ibland blir skogen vred (2014) är en fristående fortsättning på Flickan på tavlan (2013). Huvudpersonen är Ella som snart är tonåring,  och vi får följa henne och kompisarna Dylan och Hasan även i den senaste boken. Det här är spännande läsning med en hel del övernaturliga inslag!

Ella och kompisarna ska vara på kollo några veckor i början på sommaren. Det paddlas kanot, spelas brännboll och grillas korv, allt skulle vara ganska trevligt om inte Tjocke-Jimmy och hans kompisar hade bestämt sej för att mobba Dylan. De retas om hans kläder och hans "alkismorsa", och allt annat de kan komma på.

Ella tror att hon ska få ett rum ensam, men när hon kommer till rummet finns Lo där! Hon har ett stort rosa hår och säger sej ha varit här flera gånger. Lo får med sej de andra ut i skogen på natten, hon ska visa dem något. Det är bara det att det är strängt förbjudet att vistas i skogen! För några år sedan försvann en flicka från kollot och man tror att det var skogen som tog henne. Det sägs att skogen blir vred ibland, och då kan vad som helst hända...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar