31 mars 2015

Som om jag vore fantastisk av Sofia Nordin

En mystisk febersjukdom har tagit död på större delen av mänskligheten. Samhället har brutit samman och Ella är en av de få som överlevt. Tillsammans med Nora letar hon efter andra som har klarat sig undan febern. De lyckas fånga upp radiosignaler från Umeå som visar att det finns någon där som också letar efter överlevande – ett livstecken som får Ella och Nora att bestämma sig för att ta sig dit. Resan blir allt annat än lätt och de börjar allt mer inse hur förändrad världen har blivit. Värst blir det när Nora plötsligt blir sjuk. Kan hon ha blivit smittad av febern? 

Den här boken är en äkta bladvändare. Det är lätt att fångas av den kusliga stämning som råder i ett öde land. Eftersom man får dela berättarjaget Ellas tankar och känslor genom hela boken känns allt både verkligt och väldigt nära. Hur skulle man själv reagera om man var i samma situation? Skulle man verkligen våga ge sig iväg för att leta efter andra överlevare eller skulle man bara ge upp? Och hur skulle man hantera de vänskaps- och kärlekskonflikter som Ella får brottas med samtidigt som hon kämpar för sin överlevnad?
Slutet? Klurigt…
Som om jag vore fantastisk (2015) är en fristående fortsättning på En sekund i taget (2013) och Spring så fort du kan (2014).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar