28 september 2015

Dockskelettet av Holly Black

Poppy, Alice och Zach har sin egen värld. I den världen lever en mängd olika figurer och deras liv är ett enda stort äventyr. Figurerna styrs av Drottningen. Och även om alla figurer är påhittade och hela tiden ställs inför nya svårigheter, allt eftersom barnens fantasi kräver det, så finns Drottningen på riktigt.
Eller, det är en porslinsdocka som står hemma hos Poppy. Det är absolut förbjudet att röra dockan för enligt Poppys mamma är den värd oerhört mycket pengar. Inte för att de har så stor lust att röra dockan. Det är något med den som skrämmer dem. Och inte blir den mindre skrämmande den dagen Zach känner att dockan tittar på honom.

Det visar sig snart att de tre barnen snart måste ge sig ut på sitt livs äventyr. Och då är det inte tal om någon påhittad historia.

Dockskelettet är en spökberättelse och en äventyrsberättelse i ett. Det är också en berättelse om hur det är att bli äldre, att lämna barndomen bakom sig men samtidigt ha den kvar. Det är helt enkelt en berättelse som suger tag i en på flera olika sätt. Läskig, spännande och klurig.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar