18 januari 2016

Släppa taget av Katarina von Bredow

Äntligen en ny ungdomsbok av Katarina von Bredow!  Släppa taget (2015) handlar om tvillingsystrarna Elsa och Stella, eller kanske mest om den mer stillsamma Elsa.

Det är sista terminen i nian. Elsa är hemligt kär i Elliot, det har hon varit länge, och inte ens Stella vet om det. Nu har Elsa bestämt sig för att försöka bli ihop med honom, hur det nu ska gå till. På fredag blir det filmkväll hos en kompis och då måste hon försöka... Det är bara det att Elsa är ganska tyst och försiktig, kanske lite tråkig till och med. Stella är hennes totala motsats, utåtriktad och kan verkligen ta för sig. Hon är den populära som alla killar dras till, och nu säger hon dessutom att Elliot har fina ögon och är sexig...

Detta får Elsa att äntligen våga visa vem hon är, nu ska hon ta fram sitt rätta jag och sluta vara Stellas kopia. Och det finns bara ett sätt att göra det på, nämligen att göra en total förändring av sitt utseende. Och det gör hon så väl att inte ens Stella känner igen henne när hon kommer hem.

En riktig feelgood berättelse! Katarina von Bredow är mästare på att gestalta ungdomars liv med allt vad det innebär av problem, identitet och framförallt kärlek. Boken är en perfekt blandning av allt plus en fint skildrad syskonrelation.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar