01 februari 2016

Ted Rules the World av Frank Cottrell-Boyce

Det är något konstigt som händer i Teds värld. Ända sedan han födelsedag, ända sedan han fick ett "Special Loyalty Card" av damen i mataffären, har alla hans idéer helt magiskt blivit verklighet. Den nya premiärministern har nämligen fått precis samma idéer som Ted, och han kan svära på att nyhetsuppläsaren på TV blinkade åt honom en kväll. Det är helt fantastiskt! Ted styr hela världen.

Det är inte så lätt att ha makten att bestämma saker åt andra. Teds idé om att alla barn borde gå till fots till skolan en gång i veckan blev ganska lyckad. Och alla blev glada över att få vara lediga på måndagar. Men när han bestämmer att alla rödhåriga ska få särskilda förmåner, då går det snett.

Ted Rules the World är en lagom stor liten bok på engelska med extra lättlästa bokstäver på tjockt, lyxigt papper och med flera bilder som gör det lättare att hänga med i berättelsen. Författaren Frank Cottrell-Boyce har skrivit flera andra barn och ungdomsböcker, och han har också skrivit manus till olika filmer och TV-serier.

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar