09 mars 2016

Darkside av Tom Becker

Ovanför huvudet på honom började dörrhandtaget att röra sig. Eftersom dörren var låst öppnades den inte. Jonathan hoppades innerligt att inkräktaren skulle ge upp, men det började snart att rycka i handtaget på nytt. Mer kraftfullt, den här gången. Då hördes ett gällt ylande från andra sidan dörren. Det lät mer som om det kom från ett djur än en människa. Plötsligt började dörren att skaka våldsamt och Jonathan stelnade till.

Adrenalinet börjar pumpa redan i bokens prolog och håller sedan igång i olika nivåer under i stort sett hela berättelsen om Jonathan Starling i hans försök att undvika de som plötsligt är efter honom samtidigt som hela hans värld håller på att förändras drastiskt. Utan en aning om vem hans mor var och med en mystiskt sjuk far lever Jonathan på utkanten av samhället så mycket som möjligt. Han skolkar från skolan så ofta han kan och har inga riktiga vänner. Så när han stöter på en mystisk kvinna och hennes kumpaner har han nästan bara sig själva att förlita sig på. Men vad är egentligen Darkside, hur kommer man dit, och viktigast av allt; hur överlever man där?

Darkside är en mycket spännande bok med ett actionfyllt högt tempo som gör den svår att lägga ifrån sig. Ständigt vill man veta vad som ska hända härnäst. Inslagen av det oförklarliga och på gränsen till övernaturliga tillsammans med några varelser från de mörkare sagorna tillför mycket till stämningen som är bokens starkaste element. Helt klart en bok för spänningssugna läsare från läs-starka mellanstadieelever och uppåt.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar