08 april 2016

Det vilda fotbolls gänget: Leon av Joachim Masannek


- Jag ger dig två veckor, din idiot! skrek jag. Så länge kan du och dina tröga polare inbilla er att det här är er plan. Men sen kommer vi tillbaka. Då ska vi spela fotboll - inte slåss. Då får vi se hur oslagbara ni är. Om ni vinner är planen er. Men om vi vinner är planen vår. Fattar du?

Leon och hans kompisar är helt tokiga i fotboll och de kan knappt vänta på att snön äntligen ska smälta bort så att de kan börja spela utomhus igen på fotbollsplanen i området de bor i. De har så svårt att vänta att de börjar träna inne i sina hem och rätt som de är har de alla skaffat sig utegångsförbud när de har sönder saker. Men det är inte det värsta. Det värsta är att när de väl lyckas smita ut och tar sig till planen så väntar en väldigt otrevlig överraskning där i form av Tjocke Mick och hans gäng av äldre, tuffa och bråkiga killar och de vill också ha planen. Leon utmanar dem då på en fotbollsmatch som ska avgöra vem som får ha den och med hjälp från oväntat håll påbörjar de en lite konstig men effektiv träning.

Det vilda fotbolls gänget: Leon är en rolig bok om fotboll, vänskap och vad man kan vara beredd att göra för att vinna. De flesta med ett stort intresse för fotboll, oavsett hur duktig man är, kan nog känna igen sig i de olika karaktärerna och deras hängivenhet till sporten.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar