11 april 2016

Svart sommar av Åsa Anderberg Strollo

Svart sommar (2015) är en lagom läskig mysrysare! Den påminner lite om Ingelin Angerborns böcker som är lite kusliga och mystiska med övernaturliga inslag.

Det är sommarlov och Annie känner att den här sommaren kommer att bli den tråkigaste någonsin. Istället för att åka till morfar i Spanien som de brukar, ska familjen bo i ett gammalt sunkigt torp i skogen som mamma har ärvt. Stugan luktar illa, det regnar hela tiden och allt är bara trist.

Ganska snart börjar Annie drömma konstiga drömmar, hon är med i drömmarna fast allt händer förr i tiden. Hon känner igen torpet och namnen på gamla släktingar i drömmen, men hon förstår inte riktigt vad som händer. Drömmarna är gåtfulla och ganska läskiga! Mammas sambo har också konstiga drömmar, medan mamma har börjat renovera det sunkiga torpet. Storasyster Wilma är bara jobbig i största allmänhet. Hunden Sessan vill heller inte vara där, hon bär sig konstigt åt och skäller och ylar.

Annie skriver ner sin drömmar och funderingar i en anteckningsbok, och när hon så småningom läser vad hon skrivit ner börjar hon se att det mesta faktiskt hänger ihop. Det kanske går att få reda på vad som hänt i torpet...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar