19 augusti 2016

Det gömda huset av Vanja Persson

Det är inte lätt att vara Ninni. Hemma får hon knappt finnas, det är bara lilla halvsystern som räknas. Mammas nye man verkar avsky henne, och det gör läraren i hennes nya skola också. Till och med när hon försvarar en klasskamrat som blir mobbad är det hon som blir kallad bråkig och besvärlig. Pappa bor någon annan stans och är inte att räkna med. Inte ens mamma ställer upp för Ninni.

En dag råkar hon hitta ett förfallet gammalt hus undangömt bland träden. Där bor en gammal tant, och hon säger att Ninni har ett uppdrag att utföra. Det tänker Ninni inte alls göra, men det blir så att hon gör det ändå, och det visar sig att det inte alls var den sortens uppdrag som hon trodde att det skulle vara. Och det blir början till något nytt för Ninni.

Här och där mellan kapitlen finns några sidor som handlar om en annan flicka. Hon heter Astrid, och hon lever i ett äldre, ganska annorlunda Sverige jämfört med den tid vi lever i. Ändå verkar det som om Astrids liv på något sätt hör ihop med Ninnis. Lite i taget börjar man förstå vad det kan vara.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar