01 november 2016

Hemsökta av Magnus Nordin

Hemsökta (2016) är en riktig bladvändare, som det mesta av Magnus Nordin. En av mina favoritförfattare när det gäller spänningslitteratur med övernaturliga inslag.

Elin och Denise ser fram mot en riktig drömsemester. De ska vakta en lyxvilla på en ö långt ute i ytterskärgården. Under tre veckors tid ska de klippa gräset, städa lite och bara ha det skönt. Sola och bada och njuta av sin förälskelse, bara de två på ön.

Men redan första natten förstår de att det finns något i huset, larmet går, alla lampor i ytterbelysningen går sönder samtidigt. De hör katter som jamar och andra konstiga ljud. Ljuden kommer från ett låst rum dit de inte har tillträde.

Nästa dag träffar de Lasse som bor på en annan ö, och han berättar om öns mörka historia. Det har förekommit häxbränningar, kvinnor har försvunnit, kanske drunknat. Och det märkliga är att husägarens fru försvann för en tid sedan, ingen vet hur... Och de får också veta att den förra husvakten ville bli hämtad från ön redan efter en natt...

Flera gånger ser de en stor kråka som verkar följa allt de gör. Varför känns det som att den har något med allt det konstiga att göra?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar