19 december 2016

Ängeln utan vingar av Maud Mangold


Ängeln utan vingar av Maud Mangold är en fantasy där man går in i en spännande och vacker saga. Boken är ovanligt egen och ändå en klassisk berättelse om kampen mellan gott och ont. Tea och Gabriel är bästa vänner och alltid tillsammans. Ingen av dem passar riktigt in bland de andra i skolan.
Så, en dag, försvinner Gabriel och Tea känner sig väldigt ensam. När den underliga flickan Hilja dyker upp och ber Tea följa med så gör hon det. Därmed hamnar Tea i ett spännande och sagolikt äventyr där hon tillsammans med Hilja möter skednäsor, månharar, håvnarrar och andra ovanliga figurer. Allt är inte gott och vackert. I dimman lurar ondskan och mörkret.


Kommer Tea någonsin att få träffa Gabriel igen?  Och vem är egentligen Hilja? Tea oroar sig också för sina föräldrar, på det ställe där hon befinner sig finns det ingen täckning på telefonen och dagarna går. Det visar sig att det finns en gammal profetia som måste stoppas . Men går den att stoppa? Och hur är Gabriel egentligen inblandad i den? Tea börjar förstå att Gabriel kanske inte är den person hon trodde. Men han är ju fortfarande hennes bästa vän och hon måste hitta honom. Boken är riktigt spännande och det är svårt att sluta läsa.
Den här boken är den första i en triologi som heter Skuggspelet. Bok nummer två heter Dimmornas dal.


Kolla om boken finns inneInga kommentarer:

Skicka en kommentar